FIFA leverer russisk fodbold det røde kort

FIFA leverer russisk fodbold det røde kort
FIFA leverer russisk fodbold det røde kort

af Robert J. Romano, JD, LLM, seniorforfatter samt Devin Morgan, MS i sportsadministrationskandidat, St. John’s University

Oprindeligt skulle FIFA, fodbolds verdensomspændende styrende organ ansvarlig for organisationen samt fremme af verdensomspændende fodboldkonkurrencer, herunder mænds såvel som kvinders verdensmesterskab, kun forbyde Rusland at afholde enhver form for verdensomspændende fodboldspil under opkørslen til verdensmesterskabet i 2022.

Foranstaltninger øges til at have det russiske hold, under navnet, fodboldunionen i Rusland, spiller alle sine kvalificerende kampe i neutrale lande uden tilskuere eller med den russiske hymne, der udføres. Selvom de blev styrket noget, blev disse sanktioner kritiseret af masser af som en simpel klap på håndleddet for et land, der netop introducerede en uprovokeret væbnede styrker invasion over sin nabo, Ukraine.

Men efter det verdensomspændende olympiske udvalg såvel som UEFA vejede sammen med en række nationer, herunder Sverige, Polen, såvel som Tjekkiet, som hver især ville spille, at de ikke ville spille Rusland i det Atletico Mineiro Trøje kommende verdensmesterskabskvalificerende slutspil, FIFA Til sidst gav Rusland et rødt kort ved at forbyde det fra verdensomspændende konkurrencer med sin officielle erklæring:

”FIFA såvel som UEFA har truffet en beslutning om, at alle russiske hold, hvad Fodbold Trøje enten de nationale repræsentative hold eller klubhold, skal suspenderes fra involvering i både FIFA såvel som UEFA -konkurrencer indtil derudover varsel.” [1]

Afgrænsningerne er, at det russiske mænds hold ikke vil spille i nogen form for verdensmesterskabs-play-off-kampe næste måned såvel som kvindernes hold vil blive forbudt fra sommerens Euro 2022-konkurrence.

Men har FIFA sammen Rangers FC Trøje med UEFA magten til at forbyde … (Redaktørens note: Resten af stillingen er vist i sportssager.)

[1]

Del dette:
Facebook
Twitter
E -mail